Flexleasing

Flexlease din næste bil hos os

 

At lease frem for at købe bil har i de seneste år vundet frem. Leasing gør det muligt at indfri dine bildrømme uden at binde lige så meget kapital i bilen. Du afskriver derfor ikke på bilens fulde værdi med afgift, men kun på bilens værdi uden afgift. Leasing kan betale sig for de fleste, men ikke for alle. Derfor står vi klar til at vejlede dig gennem din beslutningsproces. Uanset hvordan du vil indfri dine drømme om din kommende bil, er vi med dig hele vejen.

Hos Raun Biler tilbyder vi dig en forholdsmæssigt afgiftsindfrielse også kaldet flexleasing. Teknisk set handler flexleasing om, at den der leaser bilen betaler registreringsafgiften i en bestemt periode og dermed ikke hele afgiften på én gang. Det gør, at du som leasingtager har mere fleksibilitet i forhold til din bil, og afskriver mindre pr. år. Når din leasingkontrakt udløber, kan du vælge at indgå en ny kontrakt, der bliver billigere, da bilens afgift er mindre, grundet bilens nedskrevne værdi. Du kan også sælge bilen afgiftsfrit eller indfri den fulde registrerings afgift og beholde bilen. Hvis du vælger at sælge bilen afgiftsfrit, står vi gerne for det, hvis du leaser eller køber din næste bil gennem os.

Der er mange fordele ved at flexlease din bil. Du binder mindre kapital i bilen end ved køb af tilsvarende bil med fuld afgift og din afskrivning er mindre. Så du kan med andre ord vælge en større og bedre udstyret bil for de samme penge.

Hvad skal du være opmærksom på, når du leaser?

 

Når du får tilbuddet fra os, skal du især forholde dig til følgende og aldrig kun se på eksempelvis den månedlige ydelse.

 

  • Førstegangsydelsen
  • Bilens pris og restværdien
  • Månedlige leasingsydelse

Førstegangsydelsen

 

Din førstegangsydelse er en procentdel af bilens købspris og den afskrivning, der er på bilens realværdi, mens du har den. Jo større førstegangsydelse du lægger, desto lavere månedlig ydelse har du i leasingperioden. Dog må førstegangsydelsen maksimum være 30% af bilens købsværdi.

I en leasingperiode vil næsten alle biler tabe realværdi og derfor er det vigtigt, at bilens værdi nedskrives til et realistisk niveau. Det er vigtigt, at fastsætte en realistisk restværdi, så der ved salg ikke er unødvendigt tab – dårlig rådgivning kan koste en kunde dyrt.

 

Bilens pris og restværdien

 

Bilens pris er sammensat af vores udsalgspris og moms, hvor restværdien er det beløb, som bilen skal indfries til, når leasingkontrakten udløber.

Det er vigtigt, at restværdien fastsættes realistisk, så et senere salg ikke ender med tab. Derfor holder vi os orienterede på diverse databaser, markedsresearch og gennem vores forhandlernetværk både på det danske og tyske marked for at klæde os bedst muligt på til at vurdere, hvad den enkelte bil kan sælges for.

 

Månedlige leasingydelse

 

Dét, som bliver din månedlige leasingydelse består hovedsageligt af afgifter til staten. Afgifterne afregnes pr. måned i procent af bilens fulde afgiftsbeløb. Dertil vil der være et mindre beløb til administration af leasingaftalen, til finansieringsselskabet, som er indregnet i din slutpris.

Hvor høj den procentstats er, afhænger af hvor gammel den bil er, som du ønsker at flexlease. De fastsatte regler på området er:

  • 2% pr. måned – når bilen er 0-3 måneder
  • 1% pr. måned – når bilen er 3-36 måneder
  • 0,5% pr. måned – når bilen er 36+ måneder

Ud fra den procentsats er det mest fordelagtigt at flexlease en bil, som er mere end 36 måneder, altså 3 år. Derfor er de biler vi hjemtager til flexleasing, som regel 36 måneder eller lige deromkring, da det giver dig mest for pengene.

Back to top