Flexleasing

Muligheden for at lease frem for at købe bil er i de seneste år vundet frem. Leasing gør det muligt at indfri dine bildrømme uden at binde lige så meget kapital i bilen, som du ville gøre, hvis du købte, hvilket er en af de helt store fordele ved denne løsning.

Ved leasing afskriver du desuden ikke på bilens fulde værdi med afgift, men derimod kun på bilens værdi uden afgift. 


Alt om flexleasing hos Raun Biler

Leasing kan betale sig for de fleste, men ikke for alle. Derfor står vi klar til at vejlede dig gennem din beslutningsproces. Uanset hvordan du vil indfri dine drømme om din kommende bil, er vi med dig hele vejen. Vi ønsker at gøre det nemt for dig at gennemskue dine muligheder og at få fingrene i den bil, der er den rigtige for dig – på den rigtige måde.

Derfor må du endelig ikke tøve med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd og vejledning angående flexleasing. Er du interesseret i privatleasing, tilbyder vi også dét. Det kan du læse mere om her. 


Hvad er flexleasing? 

Hos Raun Biler tilbyder vi dig en forholdsmæssig afgiftsindfrielse – også kaldet flexleasing. Teknisk set handler flexleasing om, at den der leaser bilen, betaler registreringsafgiften fordelt over en bestemt periode frem for at betale hele afgiften på én gang, som man ellers gør ved et bilkøb. 

I Danmark er registreringsafgiften på intet mindre end 150 %, og det kan derfor selvsagt blive en bekostelig affære at købe ny bil. Særligt hvis du gerne vil have fingrene i en dyrere bil med masser af udstyr, er registreringsafgiften en kæp i hjulet på dine bilplaner. 

Ved at flexlease har du megen fleksibilitet i forhold til din bil, da du afskriver et mindre beløb pr. år. Denne ordning gør det muligt for dig at få fingrene i væsentligt dyrere biler, end du sandsynligvis ville have råd til ved et traditionelt bilkøb. Du kan altså frit vælge den bil, du allerhelst vil køre i. 

Når din leasingkontrakt udløber, kan du vælge at indgå en ny kontrakt. Gør du dét, bliver det billigere for dig i anden omgang, da bilens afgift ved den nye aftales begyndelse er mindre grundet bilens nedskrevne værdi. Når din leasingaftale ophører, kan du også vælge at sælge bilen afgiftsfrit eller at indfri den fulde registreringsafgift og beholde bilen selv.

Netop fordi bilen er afgiftsfri, har du ikke blot mulighed for at sælge den herhjemme, men også i Tyskland. Med et meget større marked at sælge på, er det naturligt nok væsentligt nemmere at komme af med bilen igen.

Hvis du vælger at sælge bilen afgiftsfrit, står vi gerne for det, såfremt du leaser eller køber din næste bil gennem os. 


Flexleasing giver fleksibilitet 

Hvis du vælger at lease, har du gode muligheder for at skifte din bil ud løbende, efterhånden som dine bilbehov eventuelt ændrer sig. Ændrer dine behov sig inden for din leasingperiode, kan vi som regel finde frem til en god løsning, hvis du ligeledes ønsker at flexlease din nye bil igennem os.

Du er altså sikker på altid at køre i den bil, der giver mest mening for dig, når du vælger flexleasing. 

Der er mange fordele ved at flexlease din bil. Du binder mindre kapital i bilen end ved køb af tilsvarende bil med fuld afgift og din afskrivning er mindre. Du kan med andre ord vælge en større og bedre udstyret bil for de samme penge.

Samtidig har du gode muligheder for at skifte din bil ud, hvis du får brug for dét, ligesom du selv kan vælge, hvor mange måneder om året din bil skal være indregistreret. 

Netop fordi en bil ved flexleasing kan være indregistreret i blot nogle måneder af året, har du med denne løsning mulighed for at skifte imellem en sommer- og en vinterbil, hvilket en del vælger at gøre.

Giver det mening for dig at køre i to forskellige biler i løbet af året, er flexleasing således den oplagte løsning for dig.


Hvad skal du være opmærksom på, når du leaser?

Når du får et flexleasingtilbud fra os, er det vigtigt, at du ikke blot kigger på den månedlige ydelse.

Derimod skal du forholde dig til følgende:

  • Førstegangsydelsen
  • Bilens pris og restværdien
  • Månedlige leasingsydelse

Kigger du kun på den månedlige ydelse, får du ikke et dybdegående indblik i, hvordan flexleasingaftalen hænger sammen, og derfor er det vigtigt, at du også kigger på førstegangsydelsen, bilens værdi og restværdien. 

Nedenfor kan du læse lidt mere om de forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du modtager et flexleasingtilbud.


Førstegangsydelsen 

Din førstegangsydelse er en procentdel af bilens købspris og den afskrivning, der er på bilens realværdi, mens du har den. Jo større førstegangsydelse du betaler, desto lavere månedlig ydelse har du i leasingperioden. Dog må førstegangsydelsen maksimum være 30 % af bilens købsværdi. 

I en leasingperiode vil næsten alle biler tabe realværdi, og derfor er det vigtigt, at bilens værdi nedskrives til et realistisk niveau. Bliver restværdien ikke fastsat ordentligt, kan der ved salg ske et unødvendigt tab, og derfor er det særdeles vigtigt, at restværdien fastsættes realistisk ved leasingaftalens begyndelse. 

Dårlig rådgivning i forhold til førstegangsydelsen og restværdien kan på sigt komme til at koste en kunde dyrt, og derfor går vi meget op i at sikre, at restværdien fastsættes korrekt. 


Bilens pris og restværdien 

Bilens pris er sammensat af vores udsalgspris og momsen, og restværdien er det beløb, som bilen skal indfries til, når leasingkontrakten udløber.

Som nævnt er det vigtigt, at restværdien fastsættes realistisk, så et senere salg ikke ender med tab for dig som kunde. Bliver restværdien eksempelvis fastsat til 220.000 kroner uden afgift og moms, taber du 20.000 kroner, hvis bilen kun kan sælges for 200.000, når leasingaftalen ophører. 

For at sikre, at vi kan fastsætte restværdien ordentligt, holder vi os orienterede på diverse databaser og sørger for at udføre grundig markedsresearch. Igennem vores forhandlernetværk på både det danske og det tyske marked får vi yderligere indblik i markedet, hvorved vi bliver bedst muligt klædt på til at vurdere, hvad den enkelte bil kan sælges for efter endt leasingperiode. 


Månedlig leasingydelse 

Din månedlige leasingydelse består hovedsageligt af afgifter til staten. Afgifterne beregnes som en procentdel af bilens fulde afgiftsbeløb. Dertil vil der være et mindre beløb til administration af leasingaftalen, til finansieringsselskabet, som er indregnet i din slutpris. Det er imidlertid primært afgifter, der betales igennem den månedlige leasingydelse. 

Den procentsats, du skal betale, afhænger af, hvor gammel den flexleasede bil er. De gældende satser er som følger: 

  • 2 % pr. måned, hvis bilen er 0-3 måneder
  • 1 % pr. måned, hvis bilen er 3-36 måneder
  • 0,5 % pr. måned, hvis bilen er 36+ måneder

Ud fra den procentsats er det mest fordelagtigt at flexlease en bil, som er mere end 36 måneder – altså tre år – gammel. Netop derfor er de biler, vi hjemtager til flexleasing, som regel tre år eller deromkring. På den måde får du mest muligt for dine penge, og dét er naturligvis at foretrække. 

Har du et særligt ønske om at flexlease en bil, der er under 36 måneder gammel, kan vi naturligvis fortsat være behjælpelige. I et sådant tilfælde skal du blot være opmærksom på, at du kommer til at betale en højere procentsats af bilens fulde afgiftsbeløb.  


Flexleasing af bil – hvilke biler giver det mening at lease? 

Det giver særligt god mening at vælge flexleasing fremfor at købe selv, hvis du – ligesom os hos Raun Biler – har en forkærlighed for lækre biler med masser af udstyr. Grundet registreringsafgiften bliver det hurtigt dyrt at købe en nyere og dyrere bil med udstyr i lange baner herhjemme. Derfor vælger mange bilkøbere at gå på kompromis på enten det ene eller det andet punkt, og dét er naturligvis en skam. Vi mener ikke, at man skal gå ned på udstyr i bilen blot for at få råd til registreringsafgiften. 

Ved flexleasing af bil får du mulighed for at køre i en lækker bil med masser af udstyr uden, at det behøver koste dig alverden. De biler, vi henter hjem til flexleasing, kommer typisk fra Tyskland, hvor der ikke bliver sparet på udstyret. Det gør der ikke, fordi de ikke har de samme afgiftsregler i Tyskland, som vi har herhjemme, hvorfor det er mere fordelagtigt at købe en bil med fuld udstyrspakke i Tyskland, end det er i Danmark. 

Når vi finder biler til privat flexleasing, går vi efter biler, der er noget særligt, og som ikke mangler noget. Vi vælger biler, der er i god stand, og som ikke har kørt alt for mange kilometer. Generelt går vi efter brugte biler, der opfylder alle de krav, du måtte have til din drømmebil – de opfylder i hvert fald alle de krav, vi selv har. 


Hvornår giver det ikke mening at vælge flexleasing af bil? 

Hvis du påtænker at beholde din bil i mange år, vil det som regel være mere fordelagtigt for dig at købe din bil end at flexlease den. Påtænker du at køre den samme bil i for eksempel en håndfuld år, vil det typisk give mest mening at købe bilen selv. Påtænker du derimod kun at køre i din bil et år eller to, er det typisk smart at vælge flexleasing. 

Bliver du glad for bilen, kan du altid vælge enten at forlænge din leasingaftale eller at købe bilen, når din leasingperiode er udløbet. Du kan altså fortsat snildt køre i den samme bil i længere tid, hvis du vælger leasing, forskellen er blot, at det her er et valg frem for en økonomisk nødvendighed, som det typisk vil være tilfældet med en købt bil. 

Flexleasing er en god løsning for dig, der har høje krav til din bil og ikke vil gå på kompromis med hverken bil eller udstyr. Det er med andre ord den ideelle løsning for dig, der er kræsen, når det kommer til køretøjer. 

Ser du udelukkende din bil som en praktisk genstand, der skal få dig fra A til B, men har ikke de store krav til den, vil flexleasing sjældent være den bedste løsning for dig. Hvis du kan nøjes med en billigere bil, der ikke har alverdens udstyr og funktioner, og som måske også har lidt år og kilometer på bagen, vil du kunne købe den relativt billigt. Særligt hvis du påtænker at beholde den i en årrække, vil det således være smartest for dig at købe bilen frem for at indgå en leasingaftale. 

Er du i tvivl om, om flexleasing af bil er den rette løsning for dig, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med at gennemskue, hvordan du på den mest hensigtsmæssige måde får fingrene i den bil, du går og drømmer om. 


Kontakt os for at høre mere om flexleasing som privatperson 

Hos Raun Biler har vi hjulpet utallige glade kunder med at gøre deres bildrømme til virkelighed, og vi vil også meget gerne hjælpe dig. 

Vi arbejder særligt med lækre biler med masser af udstyr, som vi opkøber fra vores tyske samarbejdspartnere. Bilerne er typisk omkring 36 måneder gamle, da du på den måde kan få mest muligt bil for pengene baseret på den procentvise betaling af registreringsafgiften.

De biler, vi opkøber til privat flexleasing, har som regel ikke kørt alt for mange kilometer og er naturligvis generelt i god stand. Kort sagt opkøber vi drømmebiler, du uden tvivl vil elske at køre rundt i. 

Er du interesseret i at høre mere om flexleasing og mulighederne for at flexlease igennem Raun Biler? Så kontakt os allerede i dag, så tager vi en snak om mulighederne. 

Du kan kontakte os på 22 26 06 36 eller [email protected]

Ønsker du at vide mere om de forskellige andre former for leasing?

Back to top